assalamualaikum w.b.t...
yanie bukanla peminat taugeh..selalunya even jumpa taugeh dalam any CKT/ anything yang beli kat kedai mesti akan kutip satu2 letak tepi 😂
but for this one lauk terasa boleh accept..mungkin sebab dah less rasa taugeh dia tu kot..
bahan-bahan
-taugeh putih
-pea sprout
-bawang putih
-telur sebiji
-cili burung
-sos tiram
-kiub pati ayam (suku only)
-minyak masak satu sudu just utk tumis bawang
-sesame oil
cara-caranya
1) tumis bawang sampai naik bau/ tukar color
2) masukkan telur, goreng bagi hancur
3) masukkan sos tiram, kiub pati ayam, any perasa yang korang nak
4) masukkan air sikit untuk tak bagi hangit
5) masukkan cili yang dah dipotong
6) masukkan taugeh/pea sprout
7) kacau sebati, rasa (if perlu tambah mana2 yang perlu tambah)
8) tutup api, masukkan sesame oil lebih kurang 2 sudu, kacau rata, siappp!
**dan boleh makan dengan nasi panas2 😘
**senang je resepi yanie..sebab as student hujung2 minggu je mampu nak masak fancy2 ..daily meal mampu yang macamni je 😄
selamat mencuba!
xoxo,
yanie
No comments:
Post a Comment