mask telur putih - bagus atau tak?

Assalamualikum w.b.t...



Lama kan tak update blog..haha..bersawang blog haa :D
so harini nak citer pasal mask telur putih..sebenarnya dah lama nak story pasal ni tapi tahap kerajinan kurang tambah lagi kekangan masa so selalu tak jadi..

Masker telur putih - dulu masa memula nak tahu pasal this petua is sebab masa tu tengah buntu lepas pimple naik macam cendawan kenit tumbuh selepas hujan lepastu tinggal jejak kasih..masa tu tak tau nak buat apa sebab xpernah naik pimple..
google punya google jumpa la petua ni..pakai mask telur putih untuk hilangkan whitehead,blackhead and parut jerawat..
masa tu gigih pecahkan telur putih potong tisu tetiap malam untuk pakai mask ni..

Cara :
1) asingkan telur putih dari telur kuning
2) celupkan tisu yg dh dipotong kecik2/kapas muka
3) tampalkan di segenap muka kecuali mata n lubang hidung
4) tunggu kering,cabut perlahan2..nnt akn nampak blackhead watsoever tu lekat..seronok!

Tapi lepas buat tu akan rasa panas sebab liang roma kita terbukak..dont worry..kejap je tu..

Cuma apa yg nk dibagitau is, tak semua orang boleh apply petua ni..for me - tak sesuai..langsung!hee
kenapa?sebab tiap kali lepas buat tu muka jadi merah yakmat plus esoknya kulit beminyak n mulala tumbuh beberapa baby pimple yg comel n xmau tinggalkan muka utk beberapa hari..nk halau dari muka tu punyala susah -.-"

So sesape yg ada kulit sensitif or tak tau status kulit dia dinasihatkan xpayahla buat..nanti kalau naik pimple jenuh nak hilangkan ^-^'



Xoxo,
yanie

No comments: