Study

assalamualaikum w.b.t...










Orang selalu tanya, macamana nak improve or increase mood study when you feel down tahap jatuh bangunan patblas tingkat..

Easy actually..bila dah tahap xde mood nak study, jangan paksa study..

Try to calm down and think for a sec..pejam mata, imagine muka parents..muka family..above all, recall balik our main purpose of entering college..of beginning the first step..


Tak kesian ke parents datang hanta study jauh2?

Tak rasa bersalah ke dengan adik beradik lain?

Tak rasa macam atas bahu tu ada tanggungjawab besar ke?

Tak rasa bersalah dengan diri sendiri ke bila malas2 macamtu..

Tak kesian dengan diri sendiri?

Paling penting, tak rasa bersalah dengan Dia ke? Sebab tugas tu satu amanah..


Bila dah jadi student maknanya ada amanah besar kat atas kepala..

Bukan setakat atas bahu dah..

Tugas untuk belajar..di samping tugas untuk Dia..

Dan seberat2 sesuatu adalah amanah..


Tarik nafas, betulkan niat..


Niat baik insyaAllah Allah permudahkan..



xoxo,

yanie

4 comments:

ikhwan yusuff said...

ok.. dapat mvasi cket baca.. Report melambak nak buat... :')

sayidah napisah said...

saya pun malas nak baca journal ni hahaha

yanie said...

Xbaik malas2..fighting2! 😄😄

yanie said...

fighting2!tp jgnla smpai terskip mkn pulak ^_^