cara stop automessage "thanks for following me" di twitter

Assalamualaikum w.b.t...



Mesti ramai yang geram and xtau cara nak stop automessage kat twitter kn..
means mesej kt smua follower baru tu..walopon kita xde niat secubit pn nk mesej follower baru tu..



Contoh macam gamba kat atas tu..
xpenah tau pun twitter ada send mesej kt smua follower..tau2 dah ada noti orang reply..org yg xreply tu xkesah la kn..dhla kekadang yg mereply tu org pepelik..ngee

So..meh yanie tnjuk cara nak disable automessage tu meh..even dh ada yang tau..sila tgk jugak..eheh

1 - pegi kat justunfollow.com,login guna twitter acc..lepastu tgk kt belah kiri ada punat yg tnjuk 3garisan..tekan yg tu..akn klua mcmni..




2 - then tekan pekataan "automate" kt bahagian bawahhh skali tu..akn klua mcm gamba kt bawah ni..



3 - then tekan bulat biru tu..bia jadi kosong..then save..siappppp ^-^




Moga2 lepasni dh xde dh isu or salah paham timbul..penat la jgk nk menjawab ngan sorg2..ngee


xoxo,
yanie

1 comment:

mohd hanafi mohd hussin said...

wah... thaks for the sharing.. .