tamat sudah 3 tahun..

assalamualaikum w.b.t...


pejam celik pejam celik dah abis dah study..
dah abis dah tempoh 3 tahun bergelumang ngan notes n assignments..
kejap je rasa..
macam baru semalam selesai orientasi..
macam baru semalam jinak2 ngan cadaver as our study module..ngee

bermula dengan seorang yang xtau pape pasal medical..
sampaila jadi someone yang tau la jugak pasal medical..
nak kata tau banyak memang x la kann..
banyak lagi yang kena teroka..huhu



kenangan masa sem 1..
masa tu sume selim2 muka pramatang lagi..hee
dalam lab pun sempat nak bergamba..ayokk
naseb bek miss farhana sporting! eheh

jap ehh nak carik pic miss..hee


haa..jumpa ponn..
tadaaa...ni la miss farhana..ngee

banyak sangat kenangan masa sem 1 ni..
masuk sem 2 dah ade certain classmates yang stop blajar..
ade jugak yang sambung study tmpat lain..huhu

 sem dua xbanyak ambik gambar pon..
maybe sebab subjek dah makin banyak kott..
tapii..ntahlaa..yanie pon plik knapa xde sangat pic masa sem 2.. eheh :p

sem 3 ade la ambik sesikit..
yang ade pun masa men dengan cadaver je majoriti..
len2 kureng..
maybe tahap keobsesan ambik gambar tu dah luntur kott..
ahah..




kat atas ni jela antara gamba masa sem 3..ngee
xbanyak pon..
tapi sem 3 ni best! sebab banyak main ngan cadaver..huhu
kira new experience laa..

tapi siyes bau cadaver tu menguji ketabahan hati..
sampai nanges2 tanpa rela! ahah
kenapa? sebab formalin kuat sangat..
ada kawan yanie sampai muntah2..
best sangat experience tu! hee

then sem 4 bermulala episod baru satu lagi sem kat aucms..
sem 4 subjek x banyak sangat..
tapi sume taff! plus lecturer strict!
susah gak la nak score..ngee
nanges2 tiap kali test till final exam..uhuh




masa sem 4 pun sama xsuka snap pic banyak2 sangat..
pic atas tu atceli tengah tunggu nak dengar taklimat from Dato' Zainuddin (presiden aucms)..
sempat lagi bergambar uh..haha


yeahh..at lastt..
sem 5 olredi! ngee
terasa senior kejap..:p

akhirnyaa sampai masa untuk sem 6..
rasa kejap sesangat!
sume dah stat karang ayat2 feeling dah kat wall fb,twitter,wechat..
memasing dah mula rasa kehilangan..
perasaan nak berpisah tu dah ketara..




tu pic yang snap masa farewell party kitorang lepas abis last paper untuk sem last haritu..
masa snap pic ni memasing cool lg..haha
after snap,sesi bagi ucapan sume, everybody dah stat nanges..
ayokk..xtauu..:p

banyak sangat kenangan sepanjang 3tahun kat sini..
lepas ni kitorang xsure further tempat sama or not..
maybe ade yang g luar ngra kot..insyaAllah..

pape pon, moga all my classmates success in their life..
xkisah further kos apa pon..
huhu..
n for those yang dah kawen tu,cecepat bg anak sedara kat yanie! ahah

yanie pun tengah usha2 biasiswa jugak ni..
kalau ade suggestion drop kat comment ekk..
tenkyuu..tenkyuu..tenkyuuu!!
sayang kamu2! hee

*p/s - syg sume readers laa..:p


xoxo,
yanie

review arche pearl cream

assalamualaikum w.b.t...


rasanya dah lama sesangat dah x hapdate blog nih..
dah bersawang berhabuk berhantu dah..haha
sebab haritu ingat nak hapdate but since diri ini masih lagi bergelar student,
so x ter hapdate..ngee
maka banyakla pending entry yang menanti untuk dipostkan..

sebab dah lama x menaip jugakla, rasa janggal nak menaip balik..
dah macam bebudak baru nak belajar tatih lak..mihmih
redha je la ek kalau ade salah silap..hee

back to d topic, hari ni nak review krim arche..
haa..tau x? tau x?
mesti ramai yang dah tau krim ni kann..
yanie je yang lambat bab2 ni..hee





haa..tu la qhupenyer arche cream ni..
krim ni atceli untuk acne/pimples
kalau ade sejibik dua yang tetiba pop out, cecepat sapu insyaAllah oke..

testimoni? dari yanie sendiri..
citernya, masa memula nak try krim ni, takut.. sebab kulit sensitif..sangat!
tapi ada sekali tu tetiba pulak cik acne ni naik..
kiut miut je seketol kat pipi..
pipi uh....-.-"

pastu yanie tawakkal jelaa..
sapu tebal2 kat cik acne tu..
then lepas 3hours, sebab nak solat,
yanie lap2 je pakai kapas muka..
tengok2, ehhhh...
dah xde! tinggal merah je kat situ..
terus g basuh muka..
after sejam dah hilang merah2 tuu..weee~~

tapi maybe depends on skin jugak la kan..
lain orang lain results..
tak cuba xtau kann..

tu je la kot yang yanie nak share kat entry ni..hee
as the beginning of 2014..huhu
kalau nak beli,cari je kat instagram..senang + murah.. selalunya around RM20 - RM25 je yang besar..:)

* btw, maybe lepas ni banyak la kot entry..sebab dah abis study!! hee
* tengah plan nak further study..still thinking..
* tengah usha2 biasiswa jugak..any suggestion?

xoxo,
yanie