my teens life f4

assalamualaikum w.b.t...


hari ni biar hati berbicara *cewahh* :p
atceli hari ni macam terpikir pasal my life,my future n everything about me..
tetiba rasa macam nak imbau balik kenangan2 zaman bebudak dulu..hehe
okeh kita stat daripada awal ek azzianie..
bismillahirrahmanirrahim..:)

tahun 2009 - yanie form 4


masa ni perangai sumpah xmacam student form 4..
siyesly! mana taknya,bila fizikal kecik (tggi 140cm je), plus adk2 lg matured,mula la gedik nak jadi bebudak..:p

study tu ermm,ordinary je..xstruggle sangat,tapi xdela malas sangat sampai tengok pun x..
cuma,tahap kerajinan tu agak rendah..maklumla,budak baru habis PMR kan..*okeh,xyah tanye result :p
haa..lupa bagitau..yanie masuk kelas sains tulen..alhamdulillah..:)
atceli kena msuk ST1 but i refuse sebab xmo ambik prinsip akaun..
skolah yanie ni pelik sikit..masuk aliran sains pun still kne ambik jugak subjek prinsip akaun kalau duk kelas ST1..hohoho


 see?muka sungguh xmatang..prangai pon sama! =='

masa form 4 ni jugak makin n makin bergiat aktif ngan kelab pantun..
atceli dah ceburkan diri ngan pantun ni masa form 1 lagi..*tudiaa..punyala eksaited
but masa tu maybe sebab umo pun baru muda2 keladi,xdela eksaited nak aktif sume..
plus,konon nak fokus study untuk PMR la kann..
biasala..angan2 bebudak pramatang..:p


masa form 4 ni,yanie terpisah ngan kawan baik yanie - Michelle Kanisa bila dia dapat offer untuk masuk SBP..
mula2 dia macam doubted nak pegi..yela,sekolah tu dia huni start form 1 sampai form 3..
kitorang masuk taekwondo pun sekali

n masa bulan 3,Michelle pun berhijrah ke SMSTMFP..
kitorang dah janji nak saling contact..but,dia kat hostel,biasala kan..
awal2 dia rajin je kol..but after few month,kitorang makin n makin jauh..
dia xcontact yanie dah..me?err,,macamana nak contact,dia kat hostel!
n masa tu sumpah rasa macam terkhianat..hohoho *over betol
 

n im juz continue with my study..
masa ni jugak,abah officially bertukar ke sekolah tu..
sebab sebelum ni abah mengajar kat SCIPP..
but sebab jauh sesangat (60km) n abah everyday kena kua seawal 5pagi,so abah mintak tuka sini..
so,officially jugak datang skola tiap2 hari xyah kayuh basikal/umi hantar dah..
kalau sampai sekolah lewat pun xkisah dah..*ape punya prefect la datang lewat =='
masa tu pun rasa macam "aku ada abah kat sini,ko ade"
haha..what a childish tought!

back to the topic,im study dalam kelas 4ST2 tu ngan kapasiti 32 orang sekelas,conquer tempat depan,xbagi orang lain ambik,n study dalam keadaan santai..*nak ckp malas tu melampau..haha
balik rumah,everyday jugak kena bebel sebab pegang buku setengah jam,makan sejam,rehat 2jam..
umi always said "study la achik,next year dah SPM..xkan next year baru nak struggle..orang lain last year dah start pulun ngan buku2 SPM.."
n me juz like "alaa..rilex la umi..time2 macam ni la nak enjoy..dah masuk f5 nnt xde masa nak relax dah" *konon la kan..xyah tipu,sume orang pon camtu :p

dann..disebabkan sekolah tu juz ade 3kelas aliran sains tulen,secara otomatik tanpa dipaksa student2 penghuni kelas 4ST1 n 4ST2 ni kerek tahap burung merak..
kalau boleh tiap2 hari nak je dengar orang tanya "awak kelas mana" sebab nak bagitau nama kelas..plus kalau boleh nak bagitau subjek2 sekali! punyala kerek gila! astaghfirullahalazim..=.=
bila sampai part nak naik pentas time assembly paling leceh..sebab ramai orang tengok..
ohh..itu sungguh x cool!rasa macam tempek2 simen kat muka uh..=='
naik pun time ade majlis Penyerahan Watikah Perlantikan Pemimpin Pelajar (pengawas la tu), perlantikan ahli Briged Bestari n so on..

n part paling bez bila sampai Science Week..
masa tu memasing berebut nak jaga meja ni,tu,tun,ton..
as for me,masa tu memang gila kuasa sikit,berkeras nak jaga meja untuk blood typing..
konon feeling2 doc la bila pakai labcoat,glove,mask bagai...sungguh sadis..=='
semangat lari2 pegi cari cikgu bio sebab nakkan tempat tu..
cikgu cakap,meja tu senior f5 dah book..

ohh kecewanya..tapi!ade saya kisah..saya nak jugak!
n then after melihat n penat melayan student yang degil n xreti duk diam ni,cikgu pun buat kata putus - oke,bolehlaa..awak jaga pagi,n bila senior datang nak ambik alih,awak tukar ek..
n im juz like angguk2 n then lari2 balik kelas ngan muka puas ati..*dia malas masuk kelas atceli

 haha..nampak muka junior yang baik x?? ekeke :p



n at last..dapat jugak the best science award..haha
tapi hamper tu bagi sama rata..senior?err..xingat pulak bagi ke x..:p
bila dah sampai final exam,mula la kalut2 nak baca notes sume..
bukak buku tu,bukak buku ni,time pegi bertugas pun bawak buku..
konon rajin la kan!padahal sejibik pun setengah je yang masuk..parah2 =='
n then after final exam,rasa macam baru lepas makan nasik - puas ati!
haha..kejap je la puas ati pon..:p
buku teks f5 pun ambik lewat =='

continued.................f5



xoxo,
yanie


No comments: