terubat rindu !

assalamualaikum w.b.t...


acehh..tajuk entry memang nak bagi orang muntah pink ade blink2..ahah :p
xdelaa..jangan pikir pelik2..
terubat rindu sebab 2 hari lepas yanie kol kawan yanie..nama dia Magda Guenena
lama gak la x contact ngan dia..:)

dia orang Tunisia..kat sana kan ekonomi xbrape oke sangat lagi..
so line kekadang oke kekadang x..susah dia nak on9..
selalu pun dia on9 guna fon..
dah lama sangat dia x on9,at last yanie decide nak kol dia la senang..ngee
naseb dah roaming awal2 num dia..hehe

masa yanie kol tu pukul 4.00pm Malaysia..
kat sana baru pukul 9.00am..
memula kol tu xde orang jawab..risau gak kot2 silap number..hehe
sebab yanie mesej sebelom tu pun dia xreply..:p

tapi try kol kali kedua,ade orang jawab!
weee! tekejut,teruja,xcaya sume ade..
over sangat eksaited tu..mihmih

dia pun tekejut dapat kol dari yanie..
dia baru bangun tido masa tu..hehe
Magda tanya yanie masa tu pukul bape..
eksaited dia bila yanie cakap masa tu dah pukul empat..
padahal kat tempat dia pagi bebenor lagi..:p

lama gak sembang2 ngan dia,gilap balik bahasa perancis yang dah lama xpraktikkan..
ade certain words dia tolong betolkan..hehe
dah lama sangat xcakap french alih2 tetiba cakap french aitu..languange shock kat lidah..hehe
tapi yanie bukan reti cakap french sangat pon..
seketol,dua ketol perkataan bole laa..
sebab blaja pon ngan Magda tu..ngee

Magda ni jenis yang hepi go lucky sangat2! ^_^
memang sweet je jadi kawan dia..hehe
jarang nak jumpa foreigner yang mesra macam dia..

pagi tadi tetiba dia contact..padahal jarang sangat nk tengok dia on9 time2 centu :p
kita tengah sahur dorang still tengah malam..ngee


ni magda :)



xoxo,
yanie

No comments: