takmo naik bas

assalamualaikum w.b.t...




lebih kurang bape minggu je la lagi kena balik aucms..
sebab after raya kena balik sana..
bila dah cuti panjang macam ni memang feeling nak balik kampus jatuh merudum la kan..ngee

citer pasal balik kampus ni teringat pengalaman naik bas..
sumpah rasa neves,x konfiden tu still menebal..ngee
nasib baik memang tetiap sem abah anta..eheh
sebab yanie xbiasa + penakot naik bas..baru bape kali je naik bas for balik kampung sepanjang duk aucms..
bukan xmo naik,bukan demand..

tapi fobia..sebab masa 2nd time naik dulu,yanie naik bas shamisha yang dua tingkat tu..
then masa sampai kat stesen bas,juz yanie n sorang aunty cina je yang nak turun stesen bas tu..
aunty tu pulak xde nak ambik beg ape sebab dia bawak terus masuk kat tempat duduk..
yanie pulak jenuh lompat2 nak ambik beg..-.-"
tapi almaklomla bila dah duk dalam bonet tu,sah2 beg akan terkedalam though before that dah taruk beg dekat2 ngan pintu dia kan..
punya la lama lambai2 kat side mirror bas kot2 driver nak mai tolong ambikkan..
sebab dah ketok pintu pakcip tu xdenga..tinted bas tu pun gelap..
last2 dia tutup bonet tu sebab ingat sume orang dah turun + xde orang nak ambik barang dah..
pastu bas tu gerak centu je..
memang main kejar2 la kan ngan bas tu..=.= nasib baik driver tu prasan yanie kejar..
nak nanges pun ade masa tu..malu toksah cakap la kan..dah la ramai orang tengok..

lepas kejadian tu memang serik nak naik bas..
penah banyak kali jatuh tangga bas sebab licin..
naseb xde yang gelakkan..
sebab selalunya sampai destinasi dalam kul 3pagi,sume orang tengah mamai..xde tenaga ag nak gelak2..ngee

that's why at last yanie decide nak abah ambik n anta tiap kali nak mula sem baru n abis sem..
dengan keputusan tu jugak kena berkorban lebih sikit..
dalam tempoh satu sem tu,memang xbalik kampung la even dapat cuti seminggu pun..
nak buat macamana..redha jelaa..

maybe kalau orang xbiasa fobia dorang akan cakap ngengade..
tapi kalau orang yang penah fobia about something,akan tau ape perasaan dia..
tapi kekadang kalau mood nak balik kampung membuak2 sangat plus dapat kumpul keberanian untuk naik bas,yanie balik jugak..
even masa nak naik bas tu terketar2 pun..nak beli tiket pun payah..-.-

maybe salah satu faktor yanie jadi takut centu pun sebab yanie sorang..
ye la,duk aucms tu batch yanie, yanie sorang je orang kelantan..
lain2 ade je dua tiga orang dari negeri sama..
so kalau dorang nak balik xdela neves sangat..
bila sengsorang rasa confident pun kurang kan..
orang laki xpela..senang..dorang langkah panjang..

akak yanie selalu balik ngan kereta api..
dia duk kajang,senang laa..stesen kereta api pun dekat tu je..
tapi yanie kat utara..mana ade kereta api dari utara direct ke timur..eheh :p

nak balik kampus esok lusa ni pun abah yang antar..
benda best bila abah antar sebab boleh bawak banyak2 barang..hehe
bawak stok makanan untuk satu sem terus pun boleh..:p
tiap kali pegi anta memang satu family pegi..
feeling2 baru masuk u..ahah

sape ade fobia camni?
kiter geng! hee :D


xoxo,
yanie

No comments: