review citer Love 911 (korean)

assalamualaikum w.b.t...


hari ni hari 3rd ade kat umah..waa..best3! ^_^ rasa macam nak review citer pulak..hehe
tajuk macam apa yang ade kat title post ni..:)
" LOVE 911 "



kejap..yanie list pelakon dia dulu..

*Koo Soo - Kang Il
*Han Hyo Joo - Mi Soo
*Ma Dong Seok - firefighter chief
*Kim Sung Oh - Yong Soo
*Juni - Hyun Kyung
*Jung Jin Young - detective 1
*Yang Dong Geun - detective 2


citer ni mengisahkan Mi Soo,doktor n Kang Il,bomba..Mi Soo ni kiranya doc yang ganas jugak la..bukan ganas apa..cuma dia jenis brutal camtu..satu hari ade sorang patient datang kat emergency department,husband dia bawak..Mi Soo ni atceli doc baru..means dalam peringkat resident doc lagi la camtu..so,bila dia pegi emergency department,dia nampak la patient ni..then dia pun nak pegi rawat la..kawan dia xbagi,suruh tunggu pakar datang..tapi dia cakap masa ni la nak bagi director dorang impressive ngan dorang..kira nak grab peluang la kan..

bila diagnose,patient tu nampak tanda2 macam kena pukul..means macam kena pukul dengan husband dia la..kawan Mi Soo tanya la,nak report polis x..Mi Soo cakap kalau report polis leceh..dia salah diagnose patient tu n masa otw balik,patient tu xsedar diri..n kat sana bila ade kes macam tu dorang panggil bomba..bomba pun bawak la pegi hospital..bila bawak datang hospital,doc yang tengok dia lagi sekali cakap ade aneurysm rupture..kira parah dah la..

husband patient tu buat kacau kat hospital sebab doc sebelum ni salah diagnose..then kebetulan Kang Il ikut laki tu untuk tenangkan keadaan..dia kan bomba..:) masa tu husband patient tadi hantuk kepala kat Kang Il sampai berdarah hidung..

dipendekkan citer,lesen doktor Mi Soo kena gantung 3tahun..n chief dia cakap,cuba cari Kang Il n suruh dia dakwa laki tu..maybe boleh selamatkan lesen dia jugak..n disebabkan Mi Soo ni kan brutal..dia pun pegi la balai bomba cari Kang Il untuk suruh Kang Il dakwa laki tu..tapi Kang Il xnak..siap halau Mi Soo lagi..

at last,Mi Soo ngan kawan dia masuk unit kecemasan bomba jadi sukarelawan..sepanjang tempoh tu la Mi Soo cuba pikat Kang Il..tapi Kang Il xpenah endah..sebab dia still teringat dekat bekas isteri dia..bekas isteri Kang Il meninggal masa Kang Il tengah bertugas..selesai tugas,bila dia pegi hospital,isteri dia dah meninggal..siyes sedih tengok!

lama2 Mi Soo cuba jugak pikat Kang Il..n Kang Il jatuh hati jugak..
tapi satu hari tu,Mi Soo disahkan ade tumor kat otak dia..benign..tp kena operate buang jugak laa..
n masa dia otw nak pegi hospital untuk operate,masa tu Kang Il tengah bertugas..
bangunan yang dia masuk tu runtuh,dia tertimbus dalam tu..bila gali2,angkat timbunan bata,then jumpala Kang Il ngan sorang lagi victim dalam bangunan tu..

masa jumpa tu Kang Il xbernafas..otw nak bawak pegi hospital,tetiba dia bangun..:p tekejut kawan dia..
then dia turun dari ambulan n lari nak pegi cari Mi Soo..*masa tu ambulan stuck kat jem
at last jumpa jugak dia ngan Mi Soo..sweet! hehe ^_^

tu jela kot yang yanie boleh citer..kang citer banyak2 xbest pulak..
tengok sendiri lagi syok kan..eheh




citer ni ade lucu,hepi,sedih,tragis..sume ade! ^_^
tengok laa..best citer ni..xde adegan pelik2 pun..:)
yanie bagi 4.5/5 star sebab ending dia macam xpuas ati ckit coz dorang xkawin pon..hehe :p

xoxo,
yanie

No comments: