meet the real-life Barbie

assalamualaikum w.b.t...


lama rasanya xhapdate..fuhh2..banyak habuk!ngee..:p
haa..sape minat barbie?eheh..oke..ade yang xminat..xpe2..^_^
penah tengok x barbie yang real punye?
means orang yang memang sejibik cam barbie?jeng3....~



err..baekk..yg atas ni barbie betol..yang doll tu..heheh :p
yang bawah ni xtipu..^_^



haa..ni la dia Valeria Lukyanova dari Ukraine..umo dia 27tahun..^_^ dia ni memang femes as the "Living Barbie"
muka n body dia memang sejibik macam barbie! ^_^

macam pelik je kan bila tengok ade orang yg nak jadi sebijik macam barbie..^_^ tapi atceli xpelik pun..:p
Valencia bukanlah orang first yang guna cosmetic enhancement untuk nampak macam barbie..
orang lain termasuk Olga Oleynik pun,sanggup buat macam2..n Olga ni kawan baik Valeria..:)


yang ni pic Valeria before dia transform jadi Barbie..:) dia mengaku yang dia ade ubah badan dia..tapi bukan muka dia..
honestly,kalau tengok pic tu nampak macam beza je bentuk muka before and after kan..

untuk completekan transformasi untuk jadi Barbie,Valeria dyed her hair a bleached,peroxide blonde..dia jugak applies make up tebal and pakai contact lenses untuk nampak betul2 macam barbie..:) dia punya wardrobe pun consists of skimpy attire as well..:)


 Valeria is 5' 7" tall..measurements dia, in inches, are 34.6-18.5-34.6..bunyi macam kecik sangat daripada standard size kan..:) So macamana boleh compare dengan Barbie? Well, kalau Barbie were a real person,dia punya measurements would be 39-18-33..:)

bukan je muka Valeria yang mirip barbie..dia punya figure pun sama.. berat Valeria lebih kurang 45 kg, or 99 lbs..
maybe certain kita xkisahpun..tapi sebelum ni berat Valeria 42 kg (92 lbs) n Valeria worried about her weight gain..:p


 Valeria says dia juz buat satu plastic surgery je untuk ubah penampilan dia..when asked, she said " I had breast implants because I want to be perfect.."

tapi,though dia cakap macam tu,Dr Alaxender Teplyashina suarakan pendapat beliau n said that its possible that she also had rhinoplasty or pembedahan hidung.. 


To keep her waist so tiny, Valeria lives on strict diets..dia amalkan juice-only diet for four months to detox before tukar to a water diet..huhu
Valeria hidup on a liquid-only diet..sebelum ni she has also done a raw meat diet..bagi Valeria,raw meat boleh sebabkan dia kurus..tapi rasanya lebih kepada disgusting..err..=='


 ramai tanya macamana Valeria dapat tubuh macam barbie..dia juz maintain cakap yang dia juz buat plastic surgery untuk breast je..yang lain2 sume natural..pasal pinggang n all,Valeria selalu pegi gym..

bila a person undergo waist-trimming surgery,boleh sebabkan false rib removed..kontroversi timbul berkaitan waist Valeria..experts juz xpaham macamana her waist boleh jadi slim macam tu w/o remove dia punya ribs..at last Valeria keep mum je pasal isu rib tu..:) 



Valeria ngaku yang dia ade buat plastic surgery..tapi muka dia x..dia guna heavy make up untuk nampak macam barbie..n dia jugak pakai blue coloured iris-enhancing contact lenses on top of her green eyes..

selalunya lelaki normal xsabar nak tunggu girl siap2 kan..imagine macamane kalau laki tu nak tunggu Valeria bersiap..hehe..jenuh..bukan kejap nak siap macam Barbie..


 hobi Valeria include meditation, spiritual practices n mountain hiking along dengan husband dia..
Valeria percaya yang dia daripada dunia lain n dia dapat stop makan then bergantung pada tenaga solar untuk tenaga..hurmm..macam2..:)



Valeria is a vegetarian..dia juz makan blended shakes of raw fruits and vegetables to keep her waist trim.. but sekarang dia plan untuk x makan n juz hidup depends on sunlight..that's right...sunlight..
Giving up food berkait dengan dia punya spiritual belief..sebab solar energy tu natural,dia plan untuk guna solar energy to sustain her..
bila solar energy xleh sustain dia,dia punya "prana" or life force akan pick up yang mana slack..:) bunyi quite legit kan..:)




kenapa mesti barbie?Valeria cakap,memang sejak umo dia 5tahun lagi dia memang suka ngan barbie..masa kecik dulu dia ada koleksi lebih daripada 50 dolls..
though dia ade kepercayaan kuat about spirituality,Valeria still percaya yang beauty is only supersficial..




makin besar,Valeria buat banyak typical teenagers things..dia mengaku penah jadi drinker n smoker n was a "fond of hard liquor"..masa 2007,Valeria graduated with a master's degree from the Odessa State Academy of Constructions and Architecture in Ukraine..

Valeria agak seorang yang "party girl" masa dia awal remaja dulu..dia mengaku penah taking rows of shots like a pro..dia jugak buat macam2 untuk go through her life...masa dia early teens dia penah telan pil sebotol untuk bunuh diri..




sebelah dia tu Justin,Ken dalam kartun Barbie..hehe..sama macam Valeria,Justin Jedica is a Ken wannabe..masa Feb 2013,Valeria flew ke New York untuk jumpa dia for a feature on "Insider Edition"..peminat Barbie and Ken mesti sedih kalau tau dorang xsebulu atceli..huhu

Justin Jedica buat over 100 plastic surgeries and dah spent over $100,000..dia buat operation hidung,brow lift,pectoral implant,dagu,buttocks n banyak lagi..dia panggil Valeria "fake looking" bila driorang jumpa..

Valeria reply balik cakap yang Ken had over 100 surgeries untuk nampak macam sekarang tapi dia juz had one..Looks like Barbie won that sparring match, Ken..:p



masa 2007, Valeria took part dalam beauty pageant, "Ukrainian Diamond Crown"..dia menang the title of Ms. Diamond Crown..

kira 2007 tu beginner Valeria transform jadi barbie..though x nampak macam fully barbie lagi but still sebab make up dah mula nampak..:)


Valeria bekerja as model n kawin dengan Ukrainian bussinessman, Dmitry Shkrabov..
dia kata parents dia cool..Valeria ada sorang abang,Ivan n sorang adik,Olga..pic atas ni pic Valeria n mom dia..



ape atceli yang Valeria buat tetiap hari agaknya ey..kalau ikut job biasa dia,Valeria memang model..
but dia pun macam kita jugak..tetiap hari bangun,makan,workout,surf internet n all..
n of course dia jadi cikgu kat School of Out-of-Body Travel..:)

Valeria plan untuk pindah ke Amerika..buat masa sekarang dia n husband tinggal kat Odessa,Ukraine..tempat ramai family tinggal..
macam yang dah distatekan sebelum ni,Barbie ade kawan dia - Olga Oleynik..
boyfriend Olga ade kat US n husband Valeria boleh expand bussiness dia ke pasaran Amerika..:)


haa..acane?tapi rasa macam xberbaloi jugak kalau cantik tapi quite fake kan..
pape pun,kiut untuk tengok..^_^
eh,lupa pulak..ni pic Olga..




tu je kot..^_^
thanx sudi baca! :)

xoxo,
yanie

2 comments:

Mysara Ab Rahman said...

ni mmg org2 yg taksub ngan barbie..haissh, xpham2

yanie said...

kann..org lain minat barbie xdela smpai mcm ni..hehe