beruang tanpa bulu

assalamualaikum w.b.t...


penah imagine x macamana beruang kalau xde bulu?
selalunya kalau kucing,anjing,arnab xde bulu dah biasa kan..
tapi beruang macam pelik sikit kalau xde bulu..
agak menakutkan atceli :p

oke..kat bawah ni pic bear yang dah dibotakkan..
rasanya ramai yang dah tengok..
tapi majoriti yang tengok juz tengok w/o tau kenapa n macamana dia jadi macam tu..


nama bear ni Dolores n sekarang Dolores ada kat Zoo of Leipzig..
ramai vets dah pegi n tengok keadaan Dolores n also bear2 betina yang lain yang hairless macam Dolores..


tapi ramai2 vet yang pegi tu xde pun yang tau punca sebenar beruang2 tu luruh bulu..
mereka berpendapat maybe sebab genetic dalam family bears tu..
sampai hari ni punca sebenar belum lagi dapat dikenal pasti..


kalau betul sebab genetic,maybe perkara ni xmenjejaskan beruang2 tu sangat..
tapi kalau sebab lain mungkin boleh menjejaskan jugak..


wallahualam..:)


xoxo,
yanie

3 comments:

Nana Liena said...

menakutkan la..uhuhu..

Nies alhaQ said...

MasyaAllah, seramnya tgk binatang ni. :/
Keindahan ciptaan Tuhan. Subhanallah.

yanie said...

kak nana : betul3..hehe

kak nies : kann..menakutkan jugak kalau tgk mlm2..>_<